image-shortcodes

Λίγα λόγια για εμάς...

Η Μουσική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(Μου.Συ.Π.Ι.) δημουργήθηκε το 2008 απο φοιτητές (σε συνεργασία με μελη Δ.Ε.Π.) με ενδιαφέρον για τη πρακτική ενασχόληση επάνω στο αντικείμενο της μουσικής. Γργορα δημιουργήθηκαν εσωτερικά μουσικά σχήματα, με συχνή παρουσία στην πόλη των Ιωαννίνων μέσω εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα με επίκεντρο τη μουσική (πάρτυ, ζωντανές εμφανίσεις/συναυλίες). Στην πορεία, λόγο υποχρεώσεων αποχωρήσανε όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. και μεγάλο ποσοστό των φοιτητών-μελών, οδηγώντας σε προσωρινή αναστολή λειτουργιας της Συντροφιας τον Σεπτεμβριο του 2015.


Το 2016, μερίδα των παλαιών μελών, καθώς και άτομα με ενδιαφέρον για την ύπαρξη μιας φοιτητικής ομάδας που ασχολείται με τη Μουσική, αναδιαρθώωσανε τη δομή και τη λειτουργία του συλλογου. Ο σύλλογος ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2016 και ενεργεί με τα ίδια πρότυπα μέχρι και σήμερα. Επαναπροσδιορίστηκε ο σκοπός της Μου.Συ.Π.Ι., δίνοντας βάση, πλέον, όχι μόνο στην πρακτική ενασχόληση, αλλά και στην προαγωγή της Μουσικής ως πολιτιστικής-πνευματικής έννοιας.


Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, γίνονται στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήσεις για τη Μουσική. Τα είδη της, οι θεματολογίες τόσο των στίχων, όσο και της μουσικής ενορχήστρωσης, η επιρροή από και προς τα υπόλοιπα πολιτιστικά μέσα, αποτελούν ένα μέρος του συνόλου της πνευματικής ενασχόλησης και διεργασίας που συντελείται. Στην ιστοσελίδα μας αναρτώνται σε τακτική βάση mixtapes (λίστες μουσικής), "κριτικές" δίσκων, συνεντεύξεις συκγροτημάτων και άρθρα που πραγματεύονται τις προαναφερθέντες έννοιες. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαικού έτους γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες με συγκροτήματα (κατά προτίμηση, με μέλη της μουσικής σκηνής των Ιωαννίνων) και θεματικά party μουσικής, με κύριο γνώμονα όχι το κέρδος και τη στείρα διασκέδαση, αλλά το διαμοιρασμό των μουσικών μας ακουσμάτων και την ιδεατή ψυχαγωγία. Τέλος, πραγματοποιούνται δράσεις σε συνδυασμό με τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου που προάγουν τη μουσική σε συνδυασμό με τα διάφορα δρώμενα πολιτισμού και τέχνης.


Ως προς τους πρακτικούς σκοπούς, κύριος στόχος είναι η δημιουργία ενός studio προβών, όπου ο κάθε φοιτητής ή ομάδα φοιτητών που θέλει να δοκιμάσει την εκτέλεση ενός κομματιού, θέλει να εξασκηθεί σε κάποιο όργανο, ή απλά θέλει να "τζαμάρει", να μπορεί να το κάνει στη στέγη του Πανεπιστημίου δωρεάν. Αυτό, ώστε ο εκάστοτε φοιτητς να μπορεί να παράγει μουσική επικεντρωμένος μόνο σε αυτή, χωρίς να ανυσηχεί για το κόστος, καθώς απαλάσσεται από την ανάγκη να δίνει υπέρογκα ποσά σε "προβάδικα" ιδιωτών για την ενεργή του ενασχόληση με το πρακτικό κομμάτι της μουσικής. Από εκεί και πέρα, οι οικονομικοί πόροι προς αυτόν το σκοπό, καθώς και κάθε υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για τη λειτουργία του συλλόγου, προέρχονται απο τις διάφορες δράσεις που διοργανώνουμε ως Πανεπιστημιακός Σύλλογος, καθώς δεν υπάρχει (και είναι εν μέρει καταννοητό) οικονομική στήριξη απο το Πανεπιστήμιο το οποίο μας προσφέρει, τουλάχιστον, τη στέγαση. Επιπρόσθετα, η οικονομική "χορηγία" από εξωπαναπιστημιακούς-ιδιωτικούς οικονομικούς φορείς είναι ανεπιθύμητη.


Η δομή του συλλόγου θέτει ως επίκεντρο την συνέλευση, στην οποία και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες αποφάσεις. Οι διαδικασίες που διέπουν την εβδομαδιαία, αυτή, συνάντηση των μελών της Μου.Συ.Π.Ι. είναι αμεσοδημοκρατικές κι οριζόντιες, ώστε κάθε μέλος του συλλόγου να έχει ίσο δικαίωμα έκφρασης, άποψης και ψήφου, ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής ή ενασχόλησης σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Η συνέλευση είναι το όργανο που λαμβάνει τις αποφάσεις για τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου.


Κάθε ακαδημαϊκό έτος πραγματοποιούνται, σε διάρκεια μερικών εβδομάδων, οι επίσημες Υποδοχές Νέων Μελών. Ωστόσο, κάθε φοιτητής με ενδιαφέρον για την ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να έρθει σε οποιαδήποτε συνέλευση μέσα στο χρόνο και, εν καιρό, να συμμετάσχει ενεργά στη λειτουργία και τις δράσεις της Μου.Συ.Π.Ι., με μόνη προϋπόθεση την αγάπη και την όρεξη για τη μουσική κι ελπίζοντας πως αυτή θα μεταφραστεί σε ενεργή ενασχόληση με τα τεκταινόμενα της Συντροφιάς.


Τέλος, εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το εγχείρημα που ακούει στο όνομα Μου.Συ.Π.Ι., εμείς είμαστε, το ελάχιστο, διατεθιμένοι να σας ενημερώσουμε. Οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, στις 2 Μ.Μ. (14:00), στα γραφεία της Μου.Συ.Π.Ι., δίπλα απο το Κυλικείο των Β' εστιών (Δειτε παρακατω τον χαρτη).


Επικοινωνήστε μαζί μας: mousypi@outlook.com
Like us on facebook: https://www.facebook.com/mousypi
Follow us on Twitter: https://www.twitter.com/mousypi

Θα μας βρείτε.