x
Συναυλία Rotting Christ 25.03.2017

Δύο βραδιές γεμάτες μουσική προσέφεραν οι Rotting Christ στην Αθήνα 25 και 26 μαρτίου. Εμείς βρεθήκαμε εκεί το πρώτο βράδυ. ΟΙ συναυλία ηταν sold out οπότε ηταν αναμενόμενο να δούμε το μαγαζί να γεμίζει με κόσμο, ανάμεσα τους και γνωστοί που ήρθαν να δώσουν το παρόν και για να στηρίξουν το συγκρότημα.

 

Τα κομμάτια που έπαιξαν ηταν απο διάφορες δουλειές και όχι μια προσπάθεια προώθησης του τελευταίου τους δίσκου “Rituals”, ετσι έδωσαν βάση στα άλμπουμ  ‘’Thy Mighty Contract’’, “Theogonia” και “Κατά τον Δαίμονα Εαυτού”.

 

Η ώρα ειναι πλέον 9: 30 και στην σκηνή εμφανίζονται, επιτέλους, οι Rotting Christ και αρχίζουν με “Ze Nigmar”. Στην συνεχεια, “Κατά τον δαίμονα εαυτού” και ειναι τότε που ο Σάκης Τόλης δίνει το σύνθημα για να κάνουν mosh pit. Η τρέλα να συνεχίζεται με “Athanati Este”, “Nemecic”, “Elthe Kyrie” και το “Apage Satana”.

 

Μετά μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, στην πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά το άλμπουμ ‘’Thy Mighty Contract’’. Ακούσαμε τα κομμάτια “Sign of evil existence“, “Transform All Suffering to Plague“, “Exiled Archangels” και στην συνέχεια ενα πιό παλιό τους τραγούδι το  The Forest of NGai”, βασισμένο απο τον H. P. Lovecraft και το “Societas Satanas (Thou Art Lord cover)”.

 

‘Αλλη μια φορά ξύλο με το “Δαίμονων βρωσης” και μετά πάμε στον δίσκο “A dead poem” για να ακούσουμε “Sorrowful Farewell”, “Among Two Storms” και ακολουθεί ο δίσκος “Sleep of the Angels” με το “After dark I feel”. Κάτι απο την Ρουμάνικη παράδοση με το “Cine iubeşte şi lasă” και ανατριχίλα με το “Lucifer over London (Corrent 93 cover)” και το “PhobosSynagogue”.

 

Μια στιγμή ηρεμίας με το “Gloria De Domino Inferni” και μετά κάτι απο J. R. R. Tolkien με το “The Nereid of Esgalduin” και τα επόμενα Fgmenth, Thy Gift”, “Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)”. Το “Enuma Elish” δίνει δύναμη στον κόσμο για να συνεχίσει, ξεσηκώνεται με το “King of Stellar War” και πανικός με το “Archon”.

 

Φτάνουμε προς το τέλος πλέον και έχουν απομείνει “In Yumen–Xibalba”, “Grandis Spiritus Diavolos” και “Noctis Era”. Τα μέλη του συγκροτήματος αποχωρούν και τότε ο κόσμος αρχίζει να τους φωνάζει για να ξαναβγούν στην σκηνή. Και αυτό γίνεται με το “ΧΞΣ” ενώ στο “Non Serviam” ο Σάκης καλεί τον κόσμο στην σκηνή και κάπως έτσι έκλεισε ενα σπουδαίο βράδυ.

Playlist:

Ze Nigmar
Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού
Αθάνατοι Έστε
Nemecic
Έλθε Κύριε
Άπαγε Σατανά
The Sign Of Evil Existence
Transform All Suffering Into Plagues
Exiled Archangels
The Forest Of N’Gai
Societas Satanas
Δαιμόνων Βρώσις
Sorrowful Farewell
Among Two Storms
After Dark I Feel
Cine Jubeste Si Lasse
Lucifer Over London
Phobos’ Synagogue
Gloria De Domino Inferni
The Nereid Of Essgalduin
Fgmenth, Thy Gift
Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)
Enuma Elish
King Of A Stellar War
Archon
In Yumen Xibalba
Grandis Spiritus Diavolos
Noctis Era

Encore:
ΧΞΣ
Non Serviam

Leave a reply
  x
  Μουσικο ειδος dungeon synth

   

  Το Dungeon Synth ειναι ενα είδος που αναδύθηκε μέσα απο την νορβηγική black metal σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του `90. Ένα είδος αρκετά επηρεασμένο απο τον Μεσαίωνα, τα rpg παιχνιδια, επιτραπέζια, την Ευρωπαϊκή μυθολογια και λογοτεχνικά έργα, οπως εκείνα του JRR Tolkien. Ταξιδεύει τον ακροατή σε φανταστικούς κόσμους και σε άλλες εποχές, ή ακόμη να τον κάνει να λησμονήσει τα παιδικά του χρόνια, τότε που καθόταν  με τις ώρες παίζοντας τα αγαπημένα του games.

  292

  Το είδος χαρακτηρίζεται για την ατμόσφαιρα του και θυμίζει αρκετά τα soundtracks η την μουσική που συνοδεύει τις σκηνές ταινιών. Για την δημιουργία αυτού του είδους χρησιμοποιούνται κυρίως συνθεσάιζερς, διάφορα άλλα έγχορδα μουσικά άργανα και μερικές φορές φωνητικά. Το DS  έχει στενές σχέσεις με άλλα είδη, όπως ειναι η Κλασική μουσική, Darkwave, Dark Ambient, Neoclassical, Drone, Neofolk, την  Μεσαιωνική μουσική και φυσικά την Black metal.

  Οι μουσικοί, όπως με την bm, ετσι και εδω διατήρησαν την DIY λογική και την ιδέα οτι δεν χρειάζεσαι καλό εξοπλισμό για να έχεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα γιατί ήταν αντίθετοι με την εμπορευματοποίηση της μουσικής. Όλα αυτα τους βοήθησαν να συνεχίσουν να πειραματίζονται και να εξερευνούν περαιτέρω την black metal, διατηρώντας την σκοτεινή ατμόσφαιρα αλλά πλέον έχοντας το “επικό” στειχοίο και πιό αργό ρυθμό.

  summoning

  Στην αρχή το dungeon synth χρησιμοποιούνταν στα intros και outros αλλά και ενδιάμεσα στα τραγούδια για να εχουν τα κομμάτια “ατμόσφαιρα” αλλά μετά οι ίδιοι καλλιτέχνες δημιούργησαν side projects για να κυκλοφορούν full length αλμπουμ με αυτο το  μοναδικό είδος μουσικής. Μπορούμε να πούμε οτι πλέον ανεξαρτητοποιείται απο την bm αλλά ταυτόχρονα διατηρoύν σχέσεις.

  Υπάρχουν δύο μικρότερες κατηγορίες. Η πρώτη ονομάζεται Winter Synth, η οποία ειναι και η πιο γνωστή και έχει ως σκοπό να συλλάβει και να μεταφέρει σε αυτόν που ακούει την ψυχρή και εγκαταλελειμμένη αίσθηση του χειμώνα. Ενώ η δευτερη ειναι η Forest Ambient, ασχολείται με το μυστήριο και την πνευματικότητα.

  a4214979630_10

  Για εσας που ενδιαφέρεσται να ακούσετε, σας προτεινω μερικα απο τα συγκροτηματα: Mortiis (Født til å herske; Ånden som gjorde opprør; Keiser av en dimension ukjent), Burzum (Dauði Baldrs), Wongraven (Fjelltronen), Lord Wind (Forgotten Songs), Mistigo Varggoth Darkestra (Midnight Fullmoon), Lord Lovidicus (Kyndill og Steinn), Abandoned Places (Return to the Palace of Mirrors), Summoning (Minas Morgul), Neptune Towers  (Caravans to Empire Algol), Erevos (My Black Desires), Cernunnos Woods (Tears of the Weeping Willow), Pazuzu (And All Was Silent…).

  Leave a reply